skip to Main Content
1 Ιουνίου, 2019 | by Ioannis Sakkopoulos | Συνεντεύξεις

Στόχος του ΚΙΝΑΛ μια συμφωνία των τριών κομμάτων για τη διακυβέρνηση

Συνέντευξη στο «Ράδιο Ένα»:

Στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι μια συμφωνία των τριών μεγάλων πολιτικών κομμάτων, για τη διακυβέρνηση της χώρας από την επομένη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, τόνισε ο γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Σακκόπουλος.
Για τις Περιφερειακές εκλογές, απέδωσε τη μεγάλη ήττα στην καθυστερημένη εκλογική περίοδο και στις πολιτικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόλαβαν να γεφυρωθούν σε ένα μήνα, ενώ για τον Δήμο Βόλου, είπε ότι ο Απ. Παπαδούλης ήταν ο μόνος που αύξησε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ που τον στήριξε, σε αντίθεση με τους άλλους υποψηφίους που πήραν το ένα τρίτο από τα ποσοστά των κομμάτων τους τοπικά.
Ο Γιάννης Σακκόπουλος μίλησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και για τις Ευρωεκλογές ανέφερε ότι το ΚΙΝΑΛ, πιστοποίησε τις δυνάμεις του, παρόλο που πολλές πολιτικές δυνάμεις, ήθελαν την εκμηδένισή του. «Το Κίνημα Αλλαγής, πήρε ένα αξιοπρεπές ποσοστό. Δε λέμε ότι δεν θέλαμε το διψήφιο, αλλά ευελπιστούμε ότι στις βουλευτικές εκλογές τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα», τόνισε.
Όπως είπε, στη διάρκεια των Ευρωεκλογών υπήρχε μεγάλη πόλωση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ειπώθηκαν πολλά πράγματα, εμείς κρατάμε πολύ πιο μετριοπαθή στάση για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, είμαστε μια σίγουρη και ήρεμη δύναμη και πιστεύουμε ότι η στάση αυτή θα δικαιωθεί από τους πολίτες, στις εθνικές εκλογές και θα αξιολογηθεί ανάλογα.

Αν πάρει την τρίτη εντολή
Για τις εκλογές στις 7 Ιουλίου, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι ο κόσμος θα είναι στις παραλίες και θα …ψηφίζει, κάτι που είναι σπάνιο. Ο ίδιος είπε ότι το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, δείχνει ότι η ΝΔ προχωράει σε νέα κυβέρνηση, ενώ το Κίνημα Αλλαγής πήρε τις αποφάσεις του στο Συνέδριο, πρόσθεσε ότι θέλει την τρίτη εντολή, καθώς αναδείχτηκε τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές και δεν ήταν η Χρυσή Αυγή, ενώ υπογράμμισε ότι τα δύο πρώτα κόμματα που θα λάβουν τις πρώτες εντολές, θα αποφασίσουν για τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όπως εξήγησε, εάν το ΚΙΝΑΛ λάβει την τρίτη εντολή, θα καλέσει τα άλλα δύο κόμματα για να δουν αν θα υπάρξει συμφωνία με αρκετά βασικά θέματα, ώστε να πάει η χώρα μπροστά και να μπορέσει να διαπραγματευτεί καλύτερα ορισμένα πράγματα που δεν «βγαίνουν», όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα. Απόφαση του Συνεδρίου, είναι να υπάρξει συμφωνία και να πάνε και τα τρία μεγάλα κόμματα μαζί.
«Η λύση ήταν πάντα αυτή που πρότεινε η Κεντροαριστερά στην Ελλάδα. Μπορεί να έχουμε φάει μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές «σφαλιάρες», ως κόμμα, αλλά δεν παύουμε να παράγουμε εθνικά υπεύθυνες θέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πολιτικές διαφορές στη συνεργασία για την Περιφέρεια
Για τις εκλογές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Σακκόπουλος είπε ότι αναγνωρίζει τη μεγάλη νίκη του Κώστα Αγοραστού, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να εκλέγεται ένας περιφερειάρχης για τρίτη συνεχή θητεία και μάλιστα με πολύ καλύτερα ποσοστά στην τρίτη θητεία του.
Όπως είπε «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η προεκλογική εκστρατεία του υποψηφίου που στήριξε το Κίνημα Αλλαγής του Ν. Τσιλιμίγκα, ήταν πάρα πολύ καθυστερημένη», ενώ πρόσθεσε ότι η Νομαρχιακή Οργάνωση έστειλε τα μηνύματά της νωρίς τοπικά και κεντρικά, ότι πρέπει να προχωρήσει γρηγορότερα σε κατάρτιση ψηφοδελτίων.

«Δεν έγινε σωστή αντιπολίτευση»
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, δεν έγινε σωστή αντιπολίτευση όλο αυτό το διάστημα, ούτε και σωστή προεκλογική εκστρατεία, κάτι που πλήρωσε το Κίνημα.
Για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο Περιφέρειας, ο κ. Σακκόπουλος τόνισε ότι οι συνέργειες υπό καθεστώς τόσο γρήγορης προεκλογικής εκστρατείας, δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν και δεν είναι εύκολο να ταιριάσεις σε ένα μήνα, με άτομα που είσαι πολιτικά αντίθετος. «Σεβόμαστε τις αποφάσεις του Κινήματος να στηρίξει τον Ν. Τσιλιμίγκα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για να «περπατήσει» θα έπρεπε να γίνει και νωρίτερα αι να υπήρχε απ’ όλες τις πλευρές ειλικρινής προσπάθεια συνεργασίας», ανέφερε.
Το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, είπε ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα δύο κόμματα, όχι μόνο κεντρικά, αλλά και σε επίπεδο Θεσσαλίας και έφερε παράδειγμα την εκτροπή του Αχελώου, την αναπτυξιακή προοπτική της Μαγνησίας, για τα οποία επισήμανε ότι συζητούνται δημοκρατικά, αλλά δεν είναι εύκολο να λυθούν σε 20 μέρες…

Ανέβασε τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ ο Απ. Παπαδούλης
Για την εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Βόλου, ο κ. Σακκόπουλος δήλωσε ότι ο υποψήφιος που στήριξε το ΚΙΝΑΛ, Αποστόλης Παπαδούλης, ήταν αυτός που πήγε καλύτερα απ’ όλους, σε σχέση με τα ποσοστό σε επίπεδο νομού και Δήμου Βόλου.
Όπως εξήγησε, τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Βόλου είναι πάρα πολύ χαμηλά και ο Απ. Παπαδούλης κατάφερε να τα ανεβάσει, πολύ περισσότερο απ’ ότι άλλοι υποψήφιοι, άλλων πολιτικών χώρων και που πήραν το ένα τρίτο από τα ποσοστά των κομμάτων τους στο νομό. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τη νίκη της Δημοτικής Αρχής, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια στον Βόλο πιο ήρεμα, με διάλογο και πολιτικό πολιτισμό και να μπορέσουμε όλοι να δουλέψουμε δημιουργικά για έναν καλύτερο Δήμο».
Για τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους Νάνσυ Καπούλα και Ιάσονα Αποστολάκη είπε ότι έκαναν έναν αξιοπρεπή αγώνα και ότι αν και ήταν επιλογές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αντίστοιχα, καταποντίστηκαν στα ποσοστά τους.
Όπως ανέφερε «το 57% του Αχ. Μπέου δεν ήρθε τυχαία και πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κόσμος έχει το δικό του σκεπτικό και σίγουρα κάποιοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι κάτι δεν έκαναν καλά».

Σχόλιο για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Θέσεις

Με αφορμή όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο με το μείζον …

Οι θέσεις μου για το πανεπιστημιακό άσυλο με αφορμή την ψήφιση της άρσης του

Θέσεις

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα θέση για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολλές φορές…

Σχόλιο για την … εποχικότητα των τουρκικών προκλήσεων με βάση τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

Θέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως η "η γείτων δεν…

Πάλεψα για το “εμείς”

Δελτία Τύπου

Δήλωση Γιάννη Σακκόπουλου για το αποτέλεσμα των εθνικών  εκλογών: Σήμερα ανοίγει ένας…

Η στήριξη στο ΚΙΝΑΛ είναι η απάντηση στο αίτημα της σταθερότητας

Δελτία Τύπου, Θέσεις

Όλοι μαζί καθορίζουμε το μέλλον μας,  με την επιλογή μας στις κάλπες.…

Στην ασφάλεια των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις

Δελτία Τύπου

Μια συμβολική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του…

Back To Top