skip to Main Content
22 Ιουνίου, 2019 | by Ioannis Sakkopoulos | Άρθρα

Νοιαζόμαστε για τους πολίτες και δίνουμε τη μάχη της προόδου

Με ρωτούν γιατί υποστηρίζω σε κάθε τοποθέτησή μου πως η ψήφος στο ΚΙΝΑΛ  είναι συνώνυμη με την αλλαγή σελίδας για τη χώρα.

Γιατί ισχυρό Κίνημα Αλλαγής σημαίνει προοδευτική και δομική αντιπολίτευση, πραγματικό αντίβαρο στη συντηρητική διακυβέρνηση αλλά ταυτόχρονα και εθνική συνεννόηση και συνεργασία για το συμφέρον του τόπου.

Η συζήτηση λοιπόν για τον ρόλο που καλούμαστε εμείς να διαδραματίσουμε είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, τόσο για τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, κυρίως, για όσους επέλεξαν να απέχουν στις ευρωεκλογές. Η χώρα μας έχει απόλυτη ανάγκη έναν σοσιαλιστικό δημοκρατικό χώρο, που θέλησε να καπηλευτεί ο κ. Τσίπρας . Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να πείσει ως Κεντροαριστερά στην Ελλάδα γιατί ποτέ κανείς δεν πίστεψε ότι μπορεί πραγματικά να εκφράσει έστω και σε επίπεδο ρητορικής ένα χώρο προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό, μετριοπαθή και ριζοσπαστικό όπως η κεντροαριστερά που πρεσβεύουμε και υποστηρίζουμε εμείς. Η πολιτική πρακτική του καθεστωτισμού και της αλαζονείας με την οποία πολιτεύτηκε ηττήθηκε ηχηρά στις Ευρωεκλογές.
Πλέον ήρθε η ώρα αυτή η αντίληψη για την εξουσία να ηττηθεί οριστικά και στις κάλπες της 7ης του Ιούλη. Και αυτό περνάει μόνο μέσα από την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου και την ισχυροποίηση του Κινήματος Αλλαγής.

Στις 8 Ιουλίου θα είμαστε ο προοδευτικός πόλος στο πολιτικό σύστημα με ρόλο καταλύτη στις εξελίξεις κόντρα και στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και στις συντηρητικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας που οδηγούν στην οπισθοδρόμηση.

Εμείς ανοίγουμε το κόμμα μας στους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες, κάνουμε ένα κάλεσμα στην διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης, στους πολίτες που επέλεξαν να απέχουν, που αν και δεν συμφωνούν ιδεολογικά ψήφισαν στις ευρωεκλογές ΝΔ για να δώσουν το μήνυμα ότι πρέπει να φύγει ο Α. Τσίπρας, ή που στήριξαν κατά το παρελθόν το ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύτηκαν και ψάχνουν τον δρόμο της διεξόδου. Είμαστε εδώ στην βάση ενός συγκεκριμένου προγραμματικού σχεδίου να εγγυηθούμε μία καλύτερη μέρα και ειδικά για εκείνους που έχουν πληγεί πραγματικά μέσα στην κρίση.

Να αποδείξουμε στην πράξη ότι νοιαζόμαστε για την καθημερινότητα και τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Και αυτή ακριβώς είναι η μάχη που δίνουμε.

 

 

 

Σχόλιο για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Θέσεις

Με αφορμή όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο με το μείζον …

Οι θέσεις μου για το πανεπιστημιακό άσυλο με αφορμή την ψήφιση της άρσης του

Θέσεις

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα θέση για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση και πολλές φορές…

Σχόλιο για την … εποχικότητα των τουρκικών προκλήσεων με βάση τις δηλώσεις Βαρβιτσιώτη

Θέσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε πως η "η γείτων δεν…

Πάλεψα για το “εμείς”

Δελτία Τύπου

Δήλωση Γιάννη Σακκόπουλου για το αποτέλεσμα των εθνικών  εκλογών: Σήμερα ανοίγει ένας…

Η στήριξη στο ΚΙΝΑΛ είναι η απάντηση στο αίτημα της σταθερότητας

Δελτία Τύπου, Θέσεις

Όλοι μαζί καθορίζουμε το μέλλον μας,  με την επιλογή μας στις κάλπες.…

Στην ασφάλεια των πολιτών δεν χωρούν εκπτώσεις

Δελτία Τύπου

Μια συμβολική επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής του…

Back To Top